середу, 24 квітня 2024 р.

Вшановуємо пам’ять жертв Чорнобильської трагедії

26 квітня, 38-мі роковини Чорнобильської трагедії. У цей день людство вшановує пам’ять жертв радіаційних катастроф, а також мужність, самовідданість і професіоналізм персоналу ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, медиків, учених, які брали участь у ліквідації наслідків аварії.
26 квітня 1986 року під час експерименту на 4-му реакторі Чорнобильської атомної електростанції сталися два вибухи. В атмосферу Землі вирвалась хмара радіоактивного пилу, яку вітер поніс на північний захід. Унаслідок цього радіоактивним цезієм було забруднено 3/4 території Європи. За кількістю потерпілих від аварії Україна посідає перше місце серед колишніх республік СРСР. За інформацією Інституту Національної пам’яті України, 2 293 українські міста та селища з населенням близько 2, 6 мільйонів людей забруднені радіоактивними нуклідами. Понад 90 000 осіб евакуювали з 81 населеного пункту України до кінця літа 1986 року.
Під час виховної години згадали трагічні наслідки катастрофи, вшанували пам’ять ліквідаторів, за їх сміливість та відвагу! Передаємо найщиріші слова вдячності та доземний уклін за високу громадянську позицію і схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом. Їх подвиг назавжди увійшов до літопису мужності та патріотизму українського народу.
Переглянули відео "16 маловідомих фактів про Чорнобиль".
Місто, де було перекреслене життя тисяч людей, і місто, яке дало шанс на життя рідкісним видам тварин, перетворившись на заповідник.
Нехай чорнобильські дзвони озвуться в наших душах жалем, милосердям та співчуттям. 
Будемо пам’ятати Чорнобиль, зробимо все для того, щоб на долю людства більше не випало таких жахливих катастроф.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Світле свято Великодня.

Щирі вітання зі світлим святом Великодня! Класна родина 8 - А класу  долучилася до спільної дошки Padlet "Готуємося до Великодня" ...