понеділок, 24 жовтня 2022 р.

Відеоурок «Обережно: міни».

Цей онлайн-урок створено Фондом Східна Європа в межах Програми «Онлайн-заняття з безпеки для дітей» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». 

Україна навіть до початку повномасштабного вторгнення рф була у першій п’ятірці найбільш замінованих країн у світі (Landmine Monitor 2019). Сьогодні ж, за даними Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), російськими загарбниками заміновано понад 30 млн га території України. 

Зокрема, окупанти використовують озброєння, від якого доволі часто страждають діти. Наприклад, ПФМ-1, або, як її називають, «пелюстка» – заборонена міжнародними конвенціями міна, яка викидає касети на дальні відстані. Вона має яскравий колір, тож діти сприймають її за іграшку і намагаються підняти.

Відеоурок «Обережно: міни» розроблено спільно з фахівцями ДСНС для того, щоб поінформувати вас про ризики, пов’язані з надзвичайними ситуаціями та вибуховими предметами. Із цього уроку ви дізнаєтеся, що таке вибухонебезпечні предмети (ВНП), яких видів вони бувають. Зможете розпізнати ВНП та зрозуміти алгоритм дій у разі їх виявлення.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Творчий онлайн - урок "Стежками Кобзаря".

  07.03.2024 року  у  ЗАЛ № 23, у  межах Декади словесності,  яка присвячена 210-й річниці з Дня народження Тараса Григоровича Шевченка, був...