середу, 9 листопада 2022 р.

День української мови та писемності.

День української писемності та мови щорічно відзначається в Україні 9 листопада. Свято було встановлено 9 листопада 1997 року Указом Президента України Леоніда Кучми №1241/97 «Про день української писемності та мови» на підтримку «ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства».

Цьогоріч свято відбувається в умовах воєнного стану, але попри це, учні взяли активну участь у заходах з нагоди свята. Долучилися до проведення класної години за темою  «Спілкуйся серцем – спілкуйся українською!»
Ознайомилися з відеоуроком-презентацією до Дня української мови та писемності, пройшли онлайн-вікторину "Ми знаємо українську мову".
Створили спільну онлайн - дошку Padlet "Цікаві факти про українську мову".
Зокрема, вчитель - Глебова Т. В. взяла участь у Всеукраїнському радіодиктанті Національної єдності – заході, що об’єднує людей навколо України в усьому світі.
УКРАЇНСЬКЕ СЛОВО СЬОГОДНІ БРИНИТЬ УСЮДИ!  
ПИШАЄМОСЯ НАШОЮ РІДНОЮ МОВОЮ!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вшановуємо пам’ять жертв Чорнобильської трагедії

26 квітня, 38-мі роковини Чорнобильської трагедії. У цей день людство вшановує пам’ять жертв радіаційних катастроф, а також мужність, самові...