понеділок, 20 лютого 2023 р.

Реквієм «Герої не вмирають».

 20 лютого, в Україні уже вдев`яте відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні.

 Цей День відзначається щороку 20 лютого згідно з указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Переглянули та обговорили відеозвернення Президента України Володимира Зеленського з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні.
Окрім українців, жертвами стали білоруси, вірмени та грузини. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську Незалежність – до Небесної Сотні. 104-м Героя Небесної Сотні Президент України Петро Порошенко посмертно присвоїв звання Героїв України, а троє іноземців (громадянин Білорусі Михайло Жизневський, Грузії – Зураб Хурція і Давид Кіпіані) посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної Сотні.
Небесна Сотня – перші герої російсько-української війни. Сьогодні ми вшановуємо пам‘ять про них. Це була фактично перша битва російсько-української війни, битва за наші цінності, за європейське майбутнє та свободу.  Саме тоді, під час Майдану, подвиг Небесної Сотні допоміг та мобілізував українське суспільство на боротьбу, яка продовжується і досі. Вони втримали небо свободи над нами. Пам‘ятаємо, боремось та переможемо. Герої не вмирають!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вшановуємо пам’ять жертв Чорнобильської трагедії

26 квітня, 38-мі роковини Чорнобильської трагедії. У цей день людство вшановує пам’ять жертв радіаційних катастроф, а також мужність, самові...