понеділок, 20 березня 2023 р.

Всесвітній День боротьби проти туберкульозу

Всесвітній День боротьби проти туберкульозу встановлений Всесвітньою організацією охорони здоров'я, який відзначається щороку 24 березня в ознаменування того, що цього дня у 1882 році лікар Роберт Кох відкрив збудника туберкульозу - туберкульозну бацилу. Це стало першим кроком на шляху діагностування і лікування небезпечного захворювання.

Метою заходів, що проводяться у рамках кампанії Всесвітнього дня боротьби проти туберкульозу, є:

  • підвищення обізнаності громадськості про руйнівні медичні, соціальні, економічні наслідки туберкульозу;
  • активізувати зусилля урядів, систем охорони здоров’я, громадських організацій, громад для припинення глобальної епідемії туберкульозу.


Під час класної години «Здолаємо туберкульоз разом!» учні розширили свої знання стосовно цієї хвороби, а саме: про рівень захворюваності на туберкульоз у світі, про симптоми хвороби, про засоби боротьби з захворюванням та заходи безпеки.
Організації та країни, що борються проти туберкульозу, проводить цей День з метою привернення уваги до масштабів цієї хвороби й способів її профілактики та лікування. Тож учні теж дізналися про основні факти про захворювання, переглянувши відео ".
Одне із завдань в галузі охорони здоров'я в рамках нещодавно прийнятих Цілей в галузі сталого розвитку полягає в тому, щоб до 2030 року покінчити з епідемією туберкульозу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Творчий онлайн - урок "Стежками Кобзаря".

  07.03.2024 року  у  ЗАЛ № 23, у  межах Декади словесності,  яка присвячена 210-й річниці з Дня народження Тараса Григоровича Шевченка, був...