понеділок, 6 березня 2023 р.

Незабутній Шевченко. Тарасовими шляхами

9 березня 2023 року, виповнюється 209 років від дня народження національного і світового генія, поета, художника, громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка. Його ім’я, увібрало в себе душу народу, стало часткою його життя.

Життя Тараса Григоровича наповнено різномаїттям. Це надзвичайно талановитий український поет і художник, прозаїк і етнограф. Про його біографію написано немало, тож не будемо повторюватись. Під час класної години «Незабутній Шевченко. Тарасовими шляхами» учні переглянули відео "Як Тарас Шевченко став зіркою".
Поет залишив по собі величезну творчу спадщину. З-під його пера вийшли чудові твори й, звісно ж, знаменита збірка поезій “Кобзар”- настанова від великого мислителя, повчання від Батька нації, біль та крик душі українця з чистою та щирою душею. Його творчість мала вирішальне значення у становленні й розвитку нової української літератури та стала джерелом натхнення для багатьох сучасних митців.
Його думи, пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю народу були й залишаються думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів. Він буде жити вічно! 
Разом з учнями пригадали цікаві факти про поета, відповідаючи на питання 
онлайн - вікторини "Тарас Шевченко - цікаві факти".
Тарас став символом боротьби багатьох поколінь українців за свободу та незалежність. І сьогодні захищає, надає сили й надихає українців на боротьбу за свободу у війні з росією. А його пророчі слова стали символом протистояння загарбницькій навалі.
Шевченко – це Україна, Україна – це Шевченко. Минатимуть роки, спливатимуть віки, а Тарас Шевченко залишатиметься у пам’яті нащадків, бо є і буде Україна, і український народ, який пам’ятає його заповітні слова…

Немає коментарів:

Дописати коментар

Творчий онлайн - урок "Стежками Кобзаря".

  07.03.2024 року  у  ЗАЛ № 23, у  межах Декади словесності,  яка присвячена 210-й річниці з Дня народження Тараса Григоровича Шевченка, був...