пʼятницю, 15 вересня 2023 р.

Цінність власного життя.

 Під час класної години разом з учнями провели круглий стіл за темою "Цінність власного життя", який підготувала практичний психолог ліцею - Плакса Катерина Миколаївна.
Обговорили важливі питання: в чому цінність життя людини? Як формувати позитивне мислення та уміння бачити в життєвих негараздах лише тимчасові труднощі й бажання їх долати? Як навчитися розпізнавати ознаки небезпеки й виходити з кризових ситуацій?
Поговорили про серйозне та важливе - про гру з власним життям. Живим істотам не притаманно припиняти своє життя мимоволі. І лише вершина всіх земних творінь - людина - інколи здійснює вбивство самої себе. Чому це відбувається? Чому загальний закон виживання всього живого раптом перестає діяти, коли мова заходить про людину?
І якщо одного разу вам буде сумно, тривожно або самотньо, якщо буде здаватися, що виходу з ситуації немає, знайте, що ви помиляєтеся. Вихід завжди можна знайти. Женіть від себе погані думки, обговорюйте те, що вас хвилює, шукайте допомоги в рідних, друзів, знайомих, вчителів, психолога і пам'ятайте, що:

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вшановуємо пам’ять жертв Чорнобильської трагедії

26 квітня, 38-мі роковини Чорнобильської трагедії. У цей день людство вшановує пам’ять жертв радіаційних катастроф, а також мужність, самові...