пʼятницю, 27 жовтня 2023 р.

Радіодиктант національної єдності - 2023.

У 2023 році радіодиктант національної єдності вперше пройшов 27 жовтня об 11:00 за Києвом. Текст для радіодиктанту написала Катерина Калитко – українська поетеса, перекладачка, авторка коротких прозових творів. Назва тексту – "Дороги України". Читав його театральний та кіноактор, режисер, зірка фільму "Довбуш" Олексій Гнатковський.
Радіодиктант національної єдності – флешмоб, який проводять з 2000 року, щоб популяризувати українську мову, об'єднувати її носіїв та знавців. 
До заходу змогли долучитися українці з будь-якої точки світу. Суспільне Мовлення запропонувало усі можливі формати для участі в радіодиктанті: трансляції на радіо, телеканалі та діджитал - платформах.
Разом з учнями 8-А класу долучилися до флешмобу в День української писемності та мови. Це свято, приурочене до Дня пам'яті Нестора Літописця. Написання радіодиктанту - це чудова можливість перевірити свою грамотність.
"Українська мова - це наш дух, наша душа, наша пісня..." Олесь Гончар.
Давньогрецький філософ Сократ закарбував у віках мудрість: «Заговори, щоб я тебе побачив». Саме в розмові людина виявляє свою приналежність до певної культури. З кожним роком українська мова розквітає: носіїв рідної мови стає дедалі більше, молодь популяризує українську в соцмережах та спонукає до її вжитку у мовленні. За бажанням випробуйте свої знання у мовно-літературній вікторині від МійКлас.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вшановуємо пам’ять жертв Чорнобильської трагедії

26 квітня, 38-мі роковини Чорнобильської трагедії. У цей день людство вшановує пам’ять жертв радіаційних катастроф, а також мужність, самові...