четвер, 7 березня 2024 р.

Флешмоб - поетичний марафон "Шевченківська мандрівка".

 07.03.2024 року у ЗАЛ № 23 відбулося відкриття Декади словесності.
 У літературі кожного народу, серед її великих творців, є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Для України таким поетом є Тарас Шевченко, а його безсмертна творча спадщина – одна з найбільших вершин людського генія. У 2024 році вся світова громадськість відзначатиме 210 – річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, геніального поета, мислителя, пророка національного відродження в Україні.
Яскравим початком флешмобу став виступ учасниць «Зразкового художнього колективу» народного танцю «Чарівний чобіток», (художній керівник - Пожидаєва Світлана Іванівна), серед яких була й учениця 8- А класу - Передерій Марія. 
Учасниками поетичного марафону "Шевченківська мандрівка" були учні 5 - 11 класів, які  читали відомі вірші та уривки з поем Т. Г. Шевченка, а також презентували авторську поезію. Мелодійно, замріяно і щиро звучали поетові слова із дитячих вуст, а уява малювала картини української природи та долі народу. Діти проявили свій акторський хист, декламаційні здібності, власне розуміння Шевченкової поезії. 
Учні більше дізналися про творчий шлях поета, про ті мотиви та проблеми, які найбільше його хвилювали та знайшли втілення у поезії та пересвідчилися, що сила слова Шевченка невмируща.
Учасником від восьмих класів у поетичному марафоні - Конкурсі виразного читання української поезії був учень 8- А класу - Соколов Ярослав, який посів ІІІ місце. 
Учасником від 6- А класу був Горбоконь Нікіта, який здобув відзнаку у номінації "Приз глядацьких симпатій". 
Вітаємо учасників та переможців! Нехай вогник Кобзаря завжди горить у ваших серцях, посилаючи промені любові до природи, до людини, до рідного слова!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вшановуємо пам’ять жертв Чорнобильської трагедії

26 квітня, 38-мі роковини Чорнобильської трагедії. У цей день людство вшановує пам’ять жертв радіаційних катастроф, а також мужність, самові...