четвер, 17 листопада 2022 р.

Міжнародний день толерантності.

16 листопада світ святкує Міжнародний день толерантності. 

Цей День був проголошений Декларацією принципів толерантності, затвердженою у 1995 році за рішенням 28 Генеральної конференції ЮНЕСКО.
На виховній годині 17 листопада 2022 року учні поглибили свої знання, дізналися, що толерантність - це повага до людської індивідуальності, визнання основоположних прав і свобод людини, прийняття та правильне розуміння різноманіття культур та форм самовираження, принципи рівності та недискримінації, закріплені в міжнародному та національному законодавстві. Згідно з якими -  всі люди є вільні й рівні у своїй гідності та правах.
Переглянули та обговорили змістовні мультфільми, кожен з яких має глибоку ідею.
Учні зрозуміли, що надзвичайно важливо не засуджувати інших, не боятися людей з особливостями розвитку, потрібно навчитися знаходити спільну мову, співчувати та поважати права кожного та кожної. 

Міркували та добирали слова-асоціації до понять "толерантна особистість", "толерантна сім'я", "толерантне місто", "толерантна країна". 

 Пройшли онлайн-вікторину "До дня толерантності" та перевірили свою обізнаність з цього питання.

Підсумовуючи захід, дійшли висновку, що  толерантність є однією з тих загальнолюдських цінностей, які ми повинні практикувати в нашому повсякденному житті

Немає коментарів:

Дописати коментар

Творчий онлайн - урок "Стежками Кобзаря".

  07.03.2024 року  у  ЗАЛ № 23, у  межах Декади словесності,  яка присвячена 210-й річниці з Дня народження Тараса Григоровича Шевченка, був...