середу, 30 листопада 2022 р.

Всесвітній день домашніх тварин.

30 листопада – справжнє свято для тих, хто обожнює кішок, собак, папуг та інших домашніх тварин. Подія має міжнародний характер та називається Всесвітнім днем домашніх тварин. Тварини не дарма називаються меншими братами людини, адже вони потребують турботи та піклування. Особливо це стосується домашніх вихованців, які цілковито залежать від свого господаря.


Метою впровадження свята, присвяченого беззахисним вихованцям людини, було викликати у серці кожного мешканця планети почуття турботи, доброти та співчуття у відношенні до тварини. Люди мають пам’ятати, що вони несуть відповідальність за кожну приручену ними тваринку. Основною ідеєю та гаслом свята стали слова з всесвітньо відомого твору А. Сент-Екзюпері «Маленький принц» – «Ми несемо відповідальність за тих, кого приручили».

Дуже сподобалась ідея колег, тому теж запропонувала учням поділитися фото зі своїми домашніми улюбленцями та розказати про них. Цікаве спілкування вийшло: захопливі історії та захоплені читачі! Тож розпочнемо знайомство... 
Джавеліна та Жужа живуть в родині Крєпкої Маргарити
Джавеліна - звичайна, дворова порода. Грайливе кошеня, яке полюбляє носитися по хаті та гризти квіти. Жужа - породи висловуха. Активна кішка, занадто активна... Любить шпурляти все, що побачить на своєму шляху. З того моменту, коли вони в нас з'явилися, спати вночі нормально не може ніхто. Саме вночі, ніби хтось вмикає в них режим гіперактивності, й вони починають носитися по хаті, як мамонти, лізти в лице та нявкати на весь дім.

В родині Маргарити ще був один котик, але зараз він залишився в іншому місті.
Це красуня - Дейзі, американський пітбуль. Улюблениця родини Короля Давида.
Трохи зажурений Мані - улюбленець сім'ї Дабіжи Вероніки. В нього дуже трагічна історія, але яка має щасливе завершення. Коли розпочалася війна, то незнайомі люди, які втікали за кордон викинули його по дорозі. Пізніше він прийшов в село, в якому мешкала Вероніка, до магазину, де були інші коти. Коли родина Вероніки повернулася з-за кордону до рідного села, то її брат пригледів котика, який йому дуже сподобався. Так Мані знайшов новий дім та люблячих хазяїв. 
І цей маленький котик Муся проживає в родині Вероніки. Йому приблизно 1 рік, схожий на сіамську породу. Ще коли він був зовсім маленький, в нього відпав шматочок хвостика. Ніхто не знає як і коли це трапилося. Але тепер маленький хвостик особливість Мусі.
Неперевершена Флора мешкає в родині Полявки Марії. Їй 4 роки, дуже лагідна. Полюбляє добре поїсти та пограти з м'ячем. А ще облизує хазяйці ніс. 
Це дуже спостережлива Соня - улюблениця в родині Соломонова Владислава. Вона тайської породи. Дуже полюбляє за всім та всіма стежити.
Старенька Муся теж мешкає в родині Владислава. Порода звичайна. Через те, що вже старенька - дуже полюбляє спати поруч з хазяїном.
Непосидючий Сімба - улюбленець в сім'ї Козік Єви. Постійно щось гризе, полюбляє, після прогулянки вулицею, через вікно потрапляти додому.  
Загадкова красуня Моніка теж мешкає в родині Єви. Полюбляє поспати, погратися та поїсти. Не дуже подобається грати їй з Сімбою.
За пустункою Азою тимчасово доглядала класний керівник Глебова Тетяна Володимирівна. Вона дуже грайлива, добра, любить дітей. Полюбляє гризти курячі лапки, грати з м'ячем та в схованки. Добре охороняє будинок та захищає хазяїв. 
Це пухнастий котик Кузька мешкає в родині Жука Дмитра. Його подарували дідусеві приблизно рік тому. Дуже полюбляє вередувати.
Шотландський котик Мусік улюбленець в родині Бакланової Софії. Обожнює гратися та дуже енергійний.
Які вони надзвичайно цікаві та різноманітні! Деякі факти про поведінку та історії тварин були неочікуваними та викликали захоплення. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Творчий онлайн - урок "Стежками Кобзаря".

  07.03.2024 року  у  ЗАЛ № 23, у  межах Декади словесності,  яка присвячена 210-й річниці з Дня народження Тараса Григоровича Шевченка, був...