четвер, 23 лютого 2023 р.

Рубрика "Хвилинка інформування"

 26 лютого відзначаємо День спротиву окупації Криму. Таким чином згадуємо та вшановуємо мужність тисяч кримців, які 26 лютого 2014 року вийшли у Сімферополі на мітинг на підтримку територіальної цілісності України. Він був організований Меджлісом кримськотатарського народу.

 Кримські татари, українці, представники інших національностей відважно вийшли під будівлю Кримського парламенту на підтримку територіальної цілісності України, на захист своєї свободи та демократії. Відтоді триває незаконна анексія й тимчасова окупація півострова Росією. Після встановлення контролю над Кримом окупаційна влада розпочала незаконні, політично вмотивовані переслідування громадських активістів.

Переглянули  та обговорили фрагменти фільму «Хайтарма» - про депортацію кримських татар. Режисер і виконавець головної ролі Ахтем Сеітаблаєв.

У питанні приналежності Криму весь цивілізований світ на боці України. Наша країна має абсолютну міжнародну підтримку. Повернення Криму до України неодмінно відбудеться. «Піднімемо прапор над Кримом». Крим – це Україна!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вшановуємо пам’ять жертв Чорнобильської трагедії

26 квітня, 38-мі роковини Чорнобильської трагедії. У цей день людство вшановує пам’ять жертв радіаційних катастроф, а також мужність, самові...