четвер, 23 лютого 2023 р.

«Все буде Україна!» - захід мужності українського народу.

Сьогодні, 24 лютого, виповнюється рівно рік від початку злочинного повномасштабного вторгнення росії в Україну. Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яка триває вже 9 років. Ці 12 місяців для кожного українця були вічністю, а страх і сльози переслідували навіть у найсонячніші дні. Але, попри песимістичні прогнози союзників, гордий і відважний народ України згуртувався в єдиний кулак і впевнено рухається до Перемоги.

В ході класної години зверталася увага на історичну складову російської агресії проти України, що вона має багатолітню історію, що увесь шлях становлення української держави, становлення нашої нації, північно-східний сусід зазіхав на політично-суспільні процеси всередині України, готувався до війни.
Діти замислювались та висловлювали свої думки щодо власних спогадів про перший день війни, про те, як їх змінив цей рік, які цінності сформували вони для себе сьогодні.
Учні обговорили подвиг кожного, хто наближає нашу перемогу: воїнів на полі бою та бійців без зброї – ДСНСників, енергетиків, комунальників, журналістів, медиків, представників культури, волонтерів. Школярі ділилися своїми власними історіями, адже війна зачепила кожну родину: у когось воюють батьки, брати, знайомі, у когось близькі родичі опинилися в окупації, комусь прийшлося виїхати за кордон. Учні усвідомили, що єдність і здатність до згуртованості всього українського суспільства допоможе нам не відступити, не впасти духом та перемогти.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вшановуємо пам’ять жертв Чорнобильської трагедії

26 квітня, 38-мі роковини Чорнобильської трагедії. У цей день людство вшановує пам’ять жертв радіаційних катастроф, а також мужність, самові...