пʼятницю, 24 лютого 2023 р.

Онлайн-зустріч "Кібербулінг – що це та як це зупинити?"

 Наразі Інтернет є досить поширеним явищем у сучасному світі, його неможливо усунути, тут все наше життя, ми вчимося тут спілкуватися, пізнаємо нову інформацію та поповнюємо свій словниковий запас, тому покращувати Інтернет — етику нам просто необхідно. Але кібернасильству досить важко протистояти у світі інноваційних технологій. Що таке кібербулінг? Як захиститися від кіберцькування?

Учні 7-А класу 24 лютого 2023 року були учасниками онлайн - зустрічі із представниками патрульної поліції з питань безпеки в Інтернеті, попередження кіберзлочинів та кібербулінгу. 
Учням нагадали, що кібербулінг – це булінг із застосуванням цифрових технологій. Він може відбуватися в соціальних мережах, платформах обміну повідомленнями (месенджерах), ігрових платформах та мобільних телефонах. Це неодноразова поведінка, спрямована на залякування, провокування гніву чи приниження тих, проти кого він спрямований. Нагадали правила безпечної поведінки в Інтернеті.
Під час зустрічі учні активно обговорили дуже актуальні питання: 
1. Що діти роблять в Інтернеті?
2. Які ознаки того, що підліток став жертвою кіберцькування?
3. Як захистити себе від кіберцькування?
4. Що таке фішинг?
5. Як реагувати на фішингові повідомлення?
6. Куди і кого можна звернутися з питань кібербулінгу?
7. Як захистити свій комп'ютер та особисті дані? 
А також представники патрульної поліції нагадали учням про заборону поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, а саме: не робити фото на фоні військової техніки чи складів, не викладати фото у мережу Інтернет, не надавати секретні дані про розміщення військових. Слід памятати, що варто стримувати своє бажання отримати лайки в соціальних мережах заради безпеки усіх громадян!
Пам'ятаймо: для того, щоб перебування наших дітей в мережі Інтернет було безпечним, ми маємо знайомити їх з можливими ризиками й забезпечити необхідний захист.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вшановуємо пам’ять жертв Чорнобильської трагедії

26 квітня, 38-мі роковини Чорнобильської трагедії. У цей день людство вшановує пам’ять жертв радіаційних катастроф, а також мужність, самові...