понеділок, 27 лютого 2023 р.

«Життя людини – найвища цінність!»

            27 лютого 2023 року  в 7-А класі була проведена класна година за темою "Життя людини – найвища цінність!". Що для кожного з нас найдорожче? Звичайно, є чимало цінностей, але найголовніша – це життя. Його не стане – і все втратить сенс.

Яким воно має бути, як необхідно поводитися, щоб життя було цікавим і змістовним, багатим на великі події та добрі вчинки? Для чого людина приходить у цей світ? Вона приходить для добра. Творити добро в міру своїх обдарувань і здібностей повинен кожний, адже це високе покликання людини. А кожна людина – це неповторна особистість, яка має свої відчуття, бачення подій, власне життя. Тому в кожного воно складається по-різному.

Роль нас самих в житті дуже велика. Наше майбутнє багато в чому залежить від власного вибору і поведінки сьогодні. Наш час надто обмежений, для того, щоб витрачати його марно. У нас є, у найкращому випадку, всього сто років, всього 36525 днів, всього 876600 годин, всього 52596000 хвилин, і кожна з них – неповторна і до болю жадана.

Обговорили важливі та проблемні питання для підлітків: раціональне використання часу та відпочинок, самодисципліна, активна діяльність, позитивне налаштовування та цілеспрямованість, постановка та досягнення цілей у навчанні.
Обговорили правила "Пам'ятки щасливої людини": 

  • Немає безвихідних ситуацій. Ніколи не опускайте руки. 
  • Поки ми живемо, ми здатні поліпшити своє життя.
  • Стався до інших людей так, як хотілося б щоб інші люди ставилися до тебе.
  • Не обставини повинні управляти людиною, а людина обставинами.
  • Саме коштовне в нашім житті - здоров'я. Про нього потрібно опікуватися. 
  • Спати стільки, скільки вимагає організм. 
  • Більше рухатися, раціонально харчуватися, оголосити війну негативним звичкам.
  • Життя любить щасливих. Про минуле жалкувати даремно.
  • Аналізуйте кожний прожитий день - вчитися найкраще на власних помилках.
  • Кращі ліки проти смутку, від стресу, від невдач - оптимізм.

Під час класної години опрацювали презентацію "Склад тютюнового диму та його вплив на організм людини", яку підготувала соціальний педагог ліцею Головань Олена Павлівна.

Матеріал презентації наглядно демонструє, що паління є найпоширенішою шкідливою для організму людини звичкою. Мільйони людей на планеті палять цигарки, хоча знають, що паління спричиняє багато захворювань, скорочує життя, призводить до передчасної смерті.

Паління вражає не лише курців. Учені стверджують, що кожна людина вражається пасивним палінням.

Опрацювали "Цікаві факти" з даного питання. Дізналися про Національні програми, які займаються організацією та проведенням ефективних інформаційних компаній. Переглянули відео "Про шкідливість сигарет, електронних сигарет та кальяну" та сайт для тих, хто хоче кинути курити "Я кидаю курити!".

Підсумовуючи опрацьований матеріал, учні дійшли висновку, що необхідно вистояти в цьому світі, обравши правильний для себе шлях, бути джерелом здоров’я і добра! Якщо кожен скаже шкідливим звичкам «ні», то ми будемо мати в майбутньому здорове покоління.

Отже, вибір за кожним з нас! Потрібно зробити його зараз у своєму серці, зробити його у свою користь і на користь свого щасливого майбутнього.

На завершення класної години провели гру-діагностику "Синій птах".  

Згідно з результатами серед учнів класу більшість  обрали синій та білий колір. А це означає, що вони практичні та оптимістичні, спокійні та рішучі.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Вшановуємо пам’ять жертв Чорнобильської трагедії

26 квітня, 38-мі роковини Чорнобильської трагедії. У цей день людство вшановує пам’ять жертв радіаційних катастроф, а також мужність, самові...