пʼятницю, 1 вересня 2023 р.

1 вересня 2023 - День знань.

Традиційно 1 вересня школярі розпочинають навчальний рік. У цей день в Україні відзначають День знань. Починається новий етап навчання, нехай кожен день принесе вам пізнання, розуміння і розвиток. Ви — майбутнє нашої країни, і ваші знання допоможуть зробити світ яскравішим та кращим. Бажаємо вам віри у себе, наснаги та незміреної цікавості до навчання! З задоволенням переглянули відеопривітання від директора ліцею Майорова Володимира Миколайовича, учнів та партнерів ліцею.

Щиро дякуємо воїнам ЗСУ за можливість навчатися та пізнавати нове, спілкуватися, будувати мрії на майбутнє і щасливо жити!
На Першому уроці ми вшанували про пам'ять про загиблих захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни. 29 серпня в Україні відзначається цей День пам'яті захисників України.
Пригадали сумні події початку повномасштабного вторгнення російських військ в нашу країну, знакові тактичні епізоди війни, переглянули фільм-реквієм "Імена на стінах". 

Наша країна сьогодні переживає найбільше випробування в новітній історії. У нинішній війні ми платимо надзвичайно велику ціну. Тільки разом ми повинні зробити усе можливе, аби пам'ять про героїв була збережена та зміцнена на багато поколінь вперед.
Під час класної години говорили про ментальне здоров'я, замислилися над своїм власним внутрішнім станом та емоціями, відчуттями, переживаннями, думками.
Обговорили стан людини, коли вона переживає стрес. В цей момент людина дуже самотня, часто забуває, що може попросити про допомогу. У складний час особливо важливо спиратися на силу. Це ті люди, хто може допомогти, умовні "кола підтримки".
Під час обговорення разом дійшли висновку, що коли немає відчуття безпеки, то важливо створювати захищений простір хоча б усередині себе. Це допоможе нервовій системі впоратися з навантаженням. Додатково переглянули відео "Що таке ментальне здоровя?"
Ця тема дуже актуальна, тому вирішили продовжити її розгляд на наступній класній годині. Бо піклуватися про своє ментальне здоров'я і надавати підтримку тим, хто поруч, - зараз це нагальна потреба для всіх нас. Повномасштабна війна породжує потужний стрес, але проти нього також є зброя. Усі ми маємо свої мрії на майбутнє, дотримуйтесь поради "спрямуйтеся на  відчуття надії та позитиву навіть у важких умовах". Все буде ДОБРЕ!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вшановуємо пам’ять жертв Чорнобильської трагедії

26 квітня, 38-мі роковини Чорнобильської трагедії. У цей день людство вшановує пам’ять жертв радіаційних катастроф, а також мужність, самові...