вівторок, 6 грудня 2022 р.

День Збройних Сил України.

День Збройних Сил України відзначається щорічно 6 грудня. Це свято завжди відзначалося з гордістю та пошаною, але у 2022 році під час повномасштабної війни його важливість зросла ще більше. ЗСУ - це меч і щит України, наша опора і захист. Найкращі сини й дочки України борються в Збройних Силах за незалежність і свободу своєї Батьківщини.

Обговорили історію свята. День ВСУ був заснований Верховною Радою майже відразу після здобуття незалежності в 1993 році. Дата свята була приурочена до дня прийняття Закону України "Про Збройні Сили України" 6 грудня 1991 року. 
Збройні сили України — це військове формування, на яке відповідно до Конституції України покладаються оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності й недоторканності. Збройні сили України забезпечують стримування збройної агресії проти України та відсіч їй, охорону повітряного простору держави та підводного простору у межах територіального моря України.

Довідалися про структуру, емблему та прапор Збройних Сил України. Прослухали звернення Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, який потужно привітав українських воїнів зі святом - Днем ЗСУ. У відеопривітанні главком зауважив, що у цей день передусім думає про полеглих воїнів та їхні сім'ї. Ці думки змушують озиратися на шлях, який українська армія пройшла за майже 9 років війни з Росією.
Главком впевнений, що пліч-о-пліч з ним стоять найкращі воїни - "міцніші за сталь, запекліші за вогонь, сильніші за будь-яку стихію". 

Найкращі сини й дочки України борються в Збройних Силах України за незалежність та свободу своєї Батьківщини. Переглянувши відеозвернення та ролик "День Збройних сил України. Вражаюче відео" склали колективну інтерактивну "хмару слів-асоціацій" за допомогою сервісу Mentimeter - "Воїн ЗСУ".  А на спільній інтерактивній дошці Padlet "6 грудня - День Збройних Сил України" опублікували привітання для наших захисників та захисниць.

Всім, хто в строю, - сил і стійкості, натхнення і радості, переможного миру! Слава Збройним Силам України! Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Творчий онлайн - урок "Стежками Кобзаря".

  07.03.2024 року  у  ЗАЛ № 23, у  межах Декади словесності,  яка присвячена 210-й річниці з Дня народження Тараса Григоровича Шевченка, був...