четвер, 15 грудня 2022 р.

Правила інформаційної та кібербезпеки для дітей під час війни.

Інформаційний простір дозволяє бути на звязку з рідними, дізнаватись останні новини, хоч якось контролювати те, що відбувається у світі навколо. Для вас - дітей та підлітків - інтернет залишається світом розваг та спілкування з друзями. Але важливо пам’ятати, що за позначкою геолокації на пості чи фотографії, веселим відео в соціальній мережі чи одним повідомленням може ховатися справжня небезпека. Особливо під час війни, коли інфопростір використовують окупанти для військових нападів на українські міста. Війна йде не лише безпосередньо на полі бою, вона йде і в інших просторах, зокрема — в інтернеті. Фейки, вкиди, збір інформації — це все знаряддя цієї війни. Тож дуже важливо навчитися правильно реагувати на них. Під час класної години разом обговорили правила інформаційної та кібербезпеки для дітей під час війни.

Як захистити себе в інформаційному просторі під час війни? Ознайомтеся, будь ласка, з правилами безпеки інтернет-спілкування під час війни:





Пам’ятайте, що все, що ми пишемо та публікуємо в мережі, навіть у приватних повідомленнях, назавжди залишається в інтернеті. Тому перед публікацією ще раз оцініть, чи може ця інформація будь-яким чином нашкодити вам або вашим близьким? А під час війни — нашим містам та захисникам? Будьте свідомо обачливими!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Творчий онлайн - урок "Стежками Кобзаря".

  07.03.2024 року  у  ЗАЛ № 23, у  межах Декади словесності,  яка присвячена 210-й річниці з Дня народження Тараса Григоровича Шевченка, був...